Naturliga, ekologiska hudvårdsprodukter

Inne i salongsbutiken har vi naturliga ekologiska produkter för ansikte och kropp som stärker och hjälper till att bevara hudens naturliga balans. samt även vital varor, superfoods, renaste kosttillskott och funktionella produkter för att balansera din hud och hälsa.

Huden är kroppens största organ. Den lever och precis som alla andra organ i din kropp är den beroende av att du tar hand om den. Dess funktion är att skydda din kropp mot yttre påverkan. Forskning visar att mer än hälften av det vi smörjer oss med går in i kroppen där den gör skada.

Produkter med syntetiska kemikalier är allergiframkallande, cancerogena och hormonrubbande. Det vill du knappast utsätta din kropp för.

Ekologisk hudvård är fri från syntetiska kemikalier och alla ingredienser för tillverkning av dessa kommer från ekologiska odlingar utan kemisk gödningsmedel eller bekämpningsmedel. Innehåller produkten ifråga sådana kemikalier, är det INTE ekologiska.

Genom att välja ekologisk, naturlig och allt igenom organisk hudvård minimerar du farliga risker som påverkar din hud och kropp, vilket betyder att du väljer bort konventionella produkter och vårdar din hud med organiska , ekologiska hudvårdsprodukter från naturen.

Naturen är vår inspiration i valet av produkter. Vårt motto är att få det bästa för huden, med minimal påverkan på miljö. Genom att välja ekologiska hudvårdsprodukter bidrar du till att skydda vår miljö för oss och kommande generationer.

Ibland räcker det inte till att bara smörja sin hud med bra produkter. Våra genetiska förutsättningar, yttremiljö, livsstil, stress mm. gör att vi mår inte bra och detta påverkar och syns i vårt hud. I hudvården måste man titta på helheten för att få bästa resultat och få bort det som orsakar hudproblem. Bra kost, motion och bra hudvårdsprodukter hjälper till att återställa din hälsa och få bukt med hudproblem, därför här i butiken har vi vital produkter som verkligen fungerar och hjälper till att återfå inre kroppsbalans ,vilket kommer att återspeglas i di hud.

Zao Organic Makeup

Essence of nature

En fullskalig makeupserie för den ljusaste till den mörkaste hud

ZAO Make-Up ger dig en värld av naturligt vackra och innovativa sminkprodukter i snygga klimatsmarta bambuförpackningar. Produkterna består av ekologiska och naturliga ingredienser och ZAO har tagit fram en fullskalig serie med make-up produkter som är lätta att applicera. ZAO är 100% naturligt och är made in FRANCE 😊

 • Ecocert, COSMEBIO
 • Vegan
 • Cruelty-free
 • Gluten-freen
 • Alla puder är fria från talk
 • Naturligt konserveringsmedel: microsilver
 • Refillsystem: byt innehåll- behåll förapackning
 • Passar även den känsligaste
 • Förpackningar gjorda i bambu, dess exceptionella tillväxttakt gör den unik.
 • Innehåller inga nano-partiklar
 • Alla produkter innehåller någon form av silica som har vårdande, stärkande och närande egenskaper. Dessutom härstammar silica från bambu.
 • Refillsystem
 • Zaos kompakta produkter omfattas av ett refillsystem: när din makeup har tagit slut eller när du vill byta färg tar du enkelt ut den gamla kasetten och sätter i en ny
 • Både ekonomiskt och ekologiskt!
 • Finns idag i 43 länder och i vår salong för DIG!
Eye with black fashion make-up

Esse

Esse startade i Sverige 2013 och har sedan dess fått flera utmärkelser för b.la. bästa hudvård, bästa hudvårdsprodukter och bästa ekologiska hudvård.

Esse Probiotic Skincare är ett sydafrikanskt märke som är först i världen med att lyckas tillsätta Levande Probiotika (goda bakterier) i hudvård. Genom att använda denna nya teknik så kan domi skapa resultat som är högre än vad som någonsin tidigare har kunnat uppnås. Detta både på kort och på lång sikt

Den senaste forskningen inom hudvård har visat att vi som människor enbart består av 46% mänskliga celler. Däremot består vi av 54% mikrober (bakterier, svampar etc.). Det har även visat sig att det absolut viktigaste för vår hudhälsa inte är hudcellerna (som vi tidigare har trott). Det viktigaste är istället de bakterier som lever på och i vår hud.

Hudvård i framtiden måste därför fortsätta att arbeta med hudcellerna men samtidigt även gynna hudens goda bakterier.

Esse kombinerar Probiotika (goda bakterier) och Prebiotika (mat för hudens goda bakterier) tillsammans med några av världens mest effektiva växtextrakt. På så vis skapar de mycket höga resultat på såväl åldrad hud som problemhud.

Esse Probiotic Skincare är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA.

Deras mål är att du som kund ska vara vacker och frisk – både på kort sikt men även i framtiden!

Esse produkter finns att köpa både i salongen och i vår webbshop.

esso-organic-skincare-products

LE NA Losciale

Ordet ekologi betyder samspel och detta samspel sker i och mellan naturen, djuren och människan. När man har ett samspel med det goda och vackra i växtriket berikar det inte bara oss människor och vårt välmående, utan även djur och växter.
Att använda sig av härliga råvaror så som aprikoskärnolja, nyponfröolja, leror, lavendelblommor, äkta jasminolja, olivsmör, cypresshydrolat ger så mycket mer. Till dig, till alla!

LENA

Det var Lenas beskrivning av ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård och hudvårdsprodukter handlar om så mycket mer än bara märken och varumärken.

Det handlar om kunskap och respekt för natur, djur och människor. Det handlar om livsstil och visdom. Detta och mycket mer vill jag lära er om.

Lena är även lärare för Ekologiska Hudterapeuter och har ett stort erkännande inom natur och skönhetsbranschen. Det hon inte kan inom naturlighudvård, FINNS INTE!

Hos oss hittar ni Lenas underbara ekologiska växtoljor, hydrolater, Aleppotvål, örter, hennes egna salvor samt vital-varor som stödjer och hjälper kroppen inifrån.

Det är nästan olagligt att inte ha några av Lenas produkter i sitt badrumsskåp 😊

Produkterna kan ni köpa på salongen eller i vår webbshop.

63744423-WhJgI

Organic Colour Systems har en helt fantastisk ammoniak-fri blekning som heter Naturlite. Den är både skonsam och effektiv. Innehåller bl a veteprotein och kamomill som skyddar håret under behandlingen.

För mer information om märket läs på deras sida: https://www.organiccoloursystems.com/

Du kan handla Organic Color System produkter i vår salong.

För dig som väljer enbart naturlig färg kommer vi snart att erbjuda henna- färg av märke Radico och så småningom ört och växt färg. Vi erbjuder försäljning av produkter som: schampo, balsam, vax, skäggoljor, styling och vårdprodukter av följande märke: Organic color system. L-a Bruket, Less is more.

rap-hair-daily-supplements

Gilda cosmetic

1988 grundade Gilda sin hudvårdsserie GILDA COSMETIC med fokus på högkvalitativa produkter som ger resultat på huden, oavsett hudtyp. Produkterna är baserade på effektiva kombinationer av aktiva ingredienser med vetenskapligt bevisad effekt. Oljorna i produkterna innehåller fettsyror som också finns naturligt i huden och liknar hudens eget byggmaterial. Det gör att huden lättare kan absorbera de vegetabiliska oljorna och tillgodogöra sig de vitaminer, antioxidanter och andra ämnen som finns i oljorna.

Gilda Cosmetic erbjuder resultatinriktade produkter och professionella behandlingar mot till exempel akne, rynkor, stora porer eller hyperpigmentering. Resultatet blir en hud med ett vackrare, yngre och mer hälsosamt utseende. Tillsammans med behandling och hemmaprodukter skräddarsyr vi ett program som passar just kundens hudtyp och fokusområde så att denna får ut det bästa av sin hudvård. Produkterna är under progressiv utveckling och utgår från de senaste forskningsrönen. Gildas gedigna erfarenhet inom produktutveckling och ingredienskännedom är din garanti för en hälsosam hud

Som väletablerad i branschen och med välfylld salong borde Gilda känna sig nöjd och slå sig till ro. Men det fanns fler drömmar att uppfylla – en av dem var att starta egen skola, med möjlighet att förmedla all den kunskap hon fått genom sin internationella utbildning. År 1993 startade hon Gilda Skolan i Göteborg med målet att utbilda Sveriges bästa hud- och spaterapeuter. Till utbildningen ville hon ha produkter med hög kvalitet, och därför arbetade hon hårt med att vidareutveckla sin hudvårdsserie.

Gilda utvecklar ständigt sin hudvårdsserie efter senaste vetenskapliga rån.För att få fram riktigt bra produkter har vissa av recepten ändrats mer än 10 gånger.

Gildas hudvårdsprodukter har utvecklats till en heltäckande, professionell serie och säljs framgångsrikt på samtliga skolor och hos återförsäljare i hela Sverige. Produkterna har nu uppnått den kvalitet och ger det resultat som Gilda önskar. Produkterna får mycket uppmärksamhet i bloggar och populariteten för Gildas svenska, högkvalitativa produktserie ökar stadigt. Gildas söner, Ludwig och Benjamin, hjälper Gilda att ständigt utveckla produkterna och komma med värdefull input. Gilda är även invald som hedersmedlem i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) - ett bevis på den respekt som Gilda besitter i branschen.

Vi erbjuder resultatinriktade Gildas behandlingar samt det bästa urval av Gilda Cosmetic produkter somfinns att köpa på salongen eller i vår webbshop.

1004_organic_micellar_cleansing_water_200ml_20151021_1

Alba 1913

HÄLSA är SKÖNHET
Alba1913 är ett familjeföretag, där familjen Rychlicki i tre generationer arbetat tillsammans och använt sina samlade kunskaper om växter och örter för att skapa högklassiga kosmetiska och medicinska produkter. Dessa högpresterande hudvårdsprodukter bygger på klassisk och gedigen apotekartradition och övertygelsen om att hälsa och skönhet är samma sak. En enkel filosofi som säger att om du är frisk är du vacker.
 • Familjetradition
 • Effektiva produkter
 • Apoteksnoggrannhet
 • Konst & design
 • HÄLSA är SKÖNHET
Alba 1913 har en holistisk syn på hälsa och skönhet och anser att kropp och själ är djupt sammanlänkade. De tror att nyckeln till gränslös skönhet är att hitta en balans mellan det kroppsliga och det andliga. När kroppen och själen mår bra kommer skönheten naturligt.Alba 1913 effektiva produkter är noggrant framtagna med endast de bästa naturliga extrakten och renaste essentiella oljorna. Hudvårdande ingredienser kombineras med lugnande aromaterapi för hudens bästa, samt att stimulera sinnena vilket leder till fullständigt välbefinnande.Alba 1913 arbetar fokuserat med forskning och innovation för att vidareutveckla sina tillförlitliga, klassiska produkter. De hämtar inspiration från konst och design och samarbetar med kreativa personer som påverkar deras arbete och delar samma passion för skönheten i mänskligt skapande. De respekterar de gamla traditionerna och låter dem smälta samman med de senaste vetenskapliga framstegen.Välkommen till salongen för att botanisera bland Albas 1913 naturliga produkter av högsta kvalité för ansikte, kroppen och SPA.
Face_Oil_bottle-640x640

Mindre är mer -är utvecklat tillsammans med Dr. Doris Brandhuber och Hannes Manfred Trummer. I direkt kontakt med klienter, ett urval av ekologiska certifierade vård- och stylingprodukter såg dagens ljus som kombinerar funktionalitet och enkelhet, skönhet med hälsa, och moral med estetik. De innovativa formuleringar som skapats av kemisten uteslutande innehåller naturliga ingredienser. Dessa är noggrant utvalda för effektivitet, renhet och optimal tolerans för både hud och miljön.

Både session och salong modeskapare, internationell press och kunder världen över uppskattar de prisbelönta produkter för deras hållbarhet och exklusivitet.

Dessa fantastiska samt otroligt effektiva hårprodukter är tillverkade av ingredienser från ekologiska odlare med omtanke på vår hälsa, miljö och är för alla som uppskattar hög kvalitet av naturliga produkter som ger dig vackert, strålande hår. Produkterna innehåller inga GMO ämnen, är fria från syntetiska konserveringsmedel, dofter, färgämnen, petrokemikalier, silikoner & sulfater.

Detta garanteras genom ekologisk Certiffiering av Österrike Bio Garantie i enighet med österrikisk mat kod (ÖLMG)

För ännu mer information läs på deras sida. https://www.lessismore.at/en/

Produkterna kan köpas på vår salong i Majorna.

Zofia's Eco Beauty

Salong
Måndag- Fredag 11:00 – 18:00
Lördag – Endast bokade tider

Butik
Måndg – Fredag – 12:00 – 17:00
Lördag – Endast bokade kunder

Telefon: 0707674467
E-mail: zofia@zofiasecobeauty.se

Zofia's Eco Beauty
Karl Johans gatan 78
Majorna
414 55 Göteborg

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

För erbjudanden, nyheter, tävlingar, inspiration & mycket mer.

Följ oss på instagram